Go Back

Bouillon fondue met groenten en noodles

Boordevol smaak!
Voorbereiding15 min
Bereiding40 min
Totale tijd55 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Bouillon

  • 1 liter groente bouillon van goede kwaliteit
  • 0.5 rode peper
  • 1 shanghai paksoi
  • 50 g shiitake
  • 2 lente ui
  • 1 stukje gember 3 centimeter
  • 1 el sojasaus

Serveren met

  • 120 g noodles
  • naar keuze groenten

Instructies

  • Doe de bouillon met alle ingrediĆ«nten samen in een pan en breng aan de kook. Laat minimaal 30-40 minuten zachtjes pruttelen voor zoveel mogelijk smaak.
  • Bereid alle groenten voor die je bij de fondue serveert, snijd ze in stukken. Eventueel kun je ze al kort blanceren zodat ze straks aan tafel sneller garen.
  • Doe over in de fonduepan en zet op een klein vlammetje (of elektrisch op de laagste stand).
  • Serveer deze fondue met noodels en verschillende soorten groenten.

Notities

Tip: Bij de traditionele hotpot wordt vaak eerst de groenten die al in de pan zit opgegeten voordat je er andere groenten/noodles in gaat garen.