Ga terug

Eryngii Ramen

Een overheerlijke vegetarische maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 bosuitjes
  • 750 ml paddenstoelen bouillon
  • 100 g shiitake
  • 2 eryngii (koningszwammen)
  • 200 g sobanoedels
  • 1 shanghai paksoi
  • 2 eieren
  • 1 limoen

Instructies

  • Snij de paddenstoelen in plakjes. Maak de paksoi schoon en snij in stukken van 3 cm. Snij het wit van de bosui in stukken van 2 cm en het groen in dunne ringen. Snij de gember in plakken en de rode peper in dunne reepjes. Maak de knoflook schoon en snij fijn.
  • Verhit olijfolie in een ruime soeppan. Bak hierin de gember, rode peper, knoflook en het witte gedeelte van de bosui enkele minuten aan.
  • Blus af met de paddenstoelen bouillon en breng aan de kook.
  • Voeg de sobanoedels toe aan de bouillon en kook ze gaar. Kook de eieren in een ander pannetje (zo hard/zacht als jij lekker vindt).
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de paddenstoelen flink aan (ze mogen lekker bruin worden).
  • Schep de noedels uit de pan in 2 kommen.
  • Voeg de paksoi, groene gedeelte van de bosui en paddenstoelen toe aan de bouillon en laat even mee garen. Pel ondertussen de eieren.
  • Schep de bouillon en de groenten in de kommen en leg het ei erbij. Garneer eventueel met wat sesemzaad.
  • Serveer met de limoen.