Ga terug

Indiase wortelsoep

Boordevol smaak!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 tl garam masala specerijenmix
  • 450 g wortel
  • 1.2 L groentebouillon
  • 4 el kokosmelk
  • 1 el chilivlokken

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Rasp de wortelen en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dat de garam masala toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de stukken wortel toe en schep goed om.
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag en laat je hem zachtjes pruttelen tot de wortel gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep fijn de pureren.
  • Schep de soep in 2 kommen, giet er de kokosmelk overheen en garneer naar smaak met de chilivlokken.