Ga terug
Harde hartjeswafels
Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Harde hartjeswafels

Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 30 stuks

Ingrediƫnten

  • 250 g roomboter
  • 225 g lichte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 3 eieren
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder

Instructies

  • Smelt de roomboter in een pannetje. Zet dan het vuur uit en laat afkoelen.
  • Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker en vanille suiker licht en romig.
  • Zeef het meel en de bakpoeder erboven en spatel er doorheen.
  • Giet de gesmolten boter erbij en mix snel door met een mixer.
  • Verwarm je wafelijzer, vet deze iets in. Schep ongeveer 2 eetlepels beslag in het midden en druk het wafelijzer dicht. Bak de wafels goudbruin en gaar.