Ga terug

Spaghetti in prei-roomsaus met gepofte honingtomaten

Een overheerlijke vegetarische maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 15 g roomboter
  • 2 stuks prei
  • 150 ml water
  • 80 ml room
  • 150 g spaghetti
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 bakje Looye honingtomaten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snij de prei in de lengte doormidden en was goed alle zand eruit. Snij vervolgens in dunne halve ringen. Snipper de ui en de knoflook, ris de blaadjes tijm van de takjes.
  • Smelt de roomboter in een pan.
  • Bak de ui, knoflook en tijm zachtjes aan. Voeg dan de prei toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg het water toe en laat circa 20 minuten garen, tot de prei zacht is. Roer regelmatig door.
  • Ondertussen pof je de tomaten; leg de honingtomaten op de bakplaat, besprenkel met de olijfolie en een snuf zout en peper. Pof ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in een pan met ruim water. Giet de spaghetti af, bewaar een klein kopje van het kookwater.
  • Zet het vuur uit van de pan prei en voeg de room toe, pureer alles in een blender/met de staafmixer. Zet terug op zacht vuur.
  • Schep de spaghetti door de prei-roomsaus en zet het vuur uit.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en meng in een kommetje met het ei door elkaar. Voeg enkele eetlepels van het kookwater toe om het te verdunnen.
  • Schep het kaas-eimengsel door de spaghetti en breng op smaak met een snuf zout en peper.
  • Serveer met de gepofte honingtomaten en eventueel wat extra parmezaanse kaas