Ga terug

Roze hummus

Heerlijk bij de borrel of op brood
Voorbereiding15 min
Totale tijd15 min
Porties: 1 kom

Ingrediƫnten

  • 1 blik kikkererwten 310 gram
  • 1 gekookte biet
  • 1 teen knoflook
  • 3-6 el olijfolie
  • 0.5 citroen uitgeperst
  • 3 el tahin
  • 0.5 tl gemalen komijn
  • 1 el nigellazaad

Instructies

  • Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Snij de rode biet in blokjes.
  • Doe de kikkererwten, rode biet, knoflook en olijfolie in de keukenmachine en pureeer tot een gladde hummus.
  • Voeg de helft van het citroensap, komijnzaad en een snuf zout toe en mix nog even door. Proef de hummus en breng eventueel verder om smaak met citroensap, zout en peper.
  • Schep de roze hummus in een kom en garneer met de nigellazaadjes.