Ga terug

Linzensoep met pompoen

Een heerlijke soep met verborgen groenten
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gemalen komijnezaad
  • 300 g pompoen
  • 175 g rode linzen
  • 0.7 ltr water
  • 0.7 ltr groentebouillon
  • 1 tl chili vlokken optioneel

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snij de knoflook in kleine stukjes.
  • Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee.
  • Maak ondertussen de pompoen schoon en snij deze in blokjes. Voeg samen met de paprika, komijn en een snuf zout toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg linzen, water en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai dan het vuur klein en laat circa 20 minuten zachtjes pruttelen, tot alles gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
  • Serveer de soep met gedroogde chili vlokken naar smaak.