Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). Zet een muffinvorm klaar met hierin papieren vormpjes.
Klop de eieren, suiker en een snufje zout luchtig in een kom. Voeg de yoghurt en olie toe en mix goed door elkaar.
Zeef het bloem erboven en mix ook dit er goed doorheen.
Verdeel het beslag over 2 kommen.
Klop de cacao en melk door elkaar en voeg dit toe aan 1 kom met beslag. Roer goed door.
Verdeel om en om het beslag over de muffinvormpjes. Trek er daarna met een mes doorheen voor het marmer effect.
Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn, laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
Snijd eventueel van de muffins de bovenkant af zodat ze recht zijn (als ze heel erg bol zijn).
Enchanted cream
Smelt de chocolade au-bain-marie en laat afkoelen.
Mix in een ruime kom enchanted cream mix, water en melk door elkaar; 3 minuten op hoge snelheid zodat je een luchtige creme krijgt.
Voeg 50 gram afgekoelde gesmolten chocolade toe en meng er doorheen.
Doe de creme in een spuitzak met kartelmondje. Spuit toeven met de creme om de muffins.
Garneer de muffins met de resterende chocolade.
Notities
Tip: Je kunt de enchanted cream ook over 2 kommen verdelen en aan 1 kom de gesmolten chocolade toevoegen. Dan maak je ook een marmereffect in je crème.