Ga terug

Gemarmerde cupcakes met chocolade enchanted cream

Overheerlijke cupcakes!
Voorbereiding25 min
Bereiding35 min
Totale tijd1 uur
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Cupcakes

  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 ml olie zoals zonnebloem of milde olijf
  • 250 g bloem
  • 1.5 el cacao
  • 2 el melk

Chocolade enchanted cream

  • 100 g enchanted cream mix
  • 65 ml melk
  • 65 ml water
  • 70 g pure chocolade

Instructies

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius (hetelucht). Zet een muffinvorm klaar met hierin papieren vormpjes.
  • Klop de eieren, suiker en een snufje zout luchtig in een kom. Voeg de yoghurt en olie toe en mix goed door elkaar.
  • Zeef het bloem erboven en mix ook dit er goed doorheen.
  • Verdeel het beslag over 2 kommen.
  • Klop de cacao en melk door elkaar en voeg dit toe aan 1 kom met beslag. Roer goed door.
  • Verdeel om en om het beslag over de muffinvormpjes. Trek er daarna met een mes doorheen voor het marmer effect.
  • Bak de cupcakes in 25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn, laat ze dan helemaal afkoelen op een rooster.
  • Snijd eventueel van de muffins de bovenkant af zodat ze recht zijn (als ze heel erg bol zijn).

Enchanted cream

  • Smelt de chocolade au-bain-marie en laat afkoelen.
  • Mix in een ruime kom enchanted cream mix, water en melk door elkaar; 3 minuten op hoge snelheid zodat je een luchtige creme krijgt.
  • Voeg 50 gram afgekoelde gesmolten chocolade toe en meng er doorheen.
  • Doe de creme in een spuitzak met kartelmondje. Spuit toeven met de creme om de muffins.
  • Garneer de muffins met de resterende chocolade.

Notities

Tip: Je kunt de enchanted cream ook over 2 kommen verdelen en aan 1 kom de gesmolten chocolade toevoegen. Dan maak je ook een marmereffect in je crème.