Ga terug

Andijviestamppot met sucuk en ui

Hollandse pot met een Turkse twist
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Stamppot

  • 600 g kruimige aardappelen
  • 2 el mosterd
  • 4 el melk
  • 20 g roomboter
  • 300 g andijvie

Sucuk & ui

  • 2 uien
  • 120 g sucuk Turkse worst
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 0.5 tl oregano

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Doe in een ruime pan met water en een flinke snuf zout. Kook de aardappelen gaar.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze doormidden en in dunne partjes. Haal het velletje van de sucuk en snijd in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de uien zacht en gaar.
  • Voeg als de uien gaar zijn paprikapoeder, komijn, oregano en de blokjes sucuk toe. Bak goed door terwijl je regelmatig roert.
  • Giet ondertussen de aardappelen af. Laat ze een minuutje uitwasemen.
  • Doe de aardappelen terug in de pan en voeg melk, roomboter, mosterd en een snuf zout toe. Stamp tot een romige puree.
  • Voeg dan de andijvie beetje bij beetje toe en roer en goed doorheen. Zet eventueel terug op laag vuur om nog even door te verwarmen.