Ga terug

Vegan kip kerrie met bloemkoolrijst

Heerlijk en boordevol groenten!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Kip kerrie

  • 1 prei
  • 2 tl kerrie poeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 snuf zout
  • 160 g kipstuckjes Vegetarische slager
  • 2 el amandelschaafsel ter garnering

Voor erbij

  • 300 g bloemkoolrijst
  • 350 g boontjes

Instructies

  • Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden, snijd vervolgens in stukken van ongeveer 1-1,5 cm.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei tot deze bijna zacht is.
  • Voeg de kerriepoeder en een snuf zout toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt.
  • Maak ondertussen de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in een pan met water.
  • Hak de kipstuckjes wat kleiner en voeg toe aan de pan met kerriesaus. Roer door en laat mee verwarmen.
  • Verwarm een tweede koekenpan met wat olijfolie en bak hierin de bloemkool rijst aan. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de vegan kip kerrie en de haricots verts. Bestrooi met de geschaafde amandelen.