Ga terug

Kaneelcake met kruidnoten

Lekker snoepen!
Voorbereiding10 min
Bereiding50 min
Porties: 10 porties

Ingrediƫnten

  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 90 g kruidnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Vet een kleine tulband in met wat boter en bestuif met bloem.
  • Klop de roomboter en de suiker licht en luchtig in een kom.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe, de volgende voeg je pas toe als de vorige compleet is gemengd met het mengsel.
  • Zeef het bakmeel erboven en voeg een snufje zout en het kaneel toe. Mix snel door.
  • Hak de kruidnoten grof en spatel door het beslag.
  • Schep. het beslag in de vorm en bak je cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. De cake is gaar als je er met een houten prikker inprikt en deze schoon uit de cake komt.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm.