Ga terug

Marokkaans stoofvlees met couscous

Een heerlijke en makkelijke maaltijd!
Voorbereiding30 min
Bereiding3 uur
Totale tijd3 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 30 g roomboter
  • 750 g runder riblappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g tomato frito
  • 0.5 ltr runderbouillon
  • 2.5 winterwortel
  • 2 courgettes
  • 270 g couscous

Instructies

  • Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 2-3 centimeter. Maak de ui schoon en snijd in 8 parten. Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
  • Verhit de roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe met een flinke snuf peper en zout en bak deze rondom bruin aan.
  • Voeg de ui en knoflook toe, bak deze mee tot de ui bijna glazig ziet (terwijl je blijft roeren).
  • Voeg vervolgens de specerijen en tomato frito toe, roer goed door, bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de runderbouillon toe, doe de deksel op de pan en laat circa 2 uur zachtjes stoven.
  • Schil ondertussen de wortels en snijd in gelijke stukken. Voeg toe aan de pan.
  • Snijd de courgette in gelijke stukken (evengroot als de wortel) en voeg de 20 minuten na het toevoegen van de wortel toe. Stoof alles nog eens circa 20 minuten tot alle groenten gaar zijn.
  • Gaar ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Serveer de couscous met het Marokkaans stoofvlees.