Ga terug

Warme chocolademelk bom

Leuk om te maken, geven en bereiden!
Bereiding20 min
Totale tijd20 min
Porties: 3 stuks

Ingrediƫnten

  • 90 g melk chocolade
  • 3 tl cacao
  • 5 tl mini marshmallows
  • 20 g pure chocolade ter decoratie
  • 600-750 ml melk verwarmd

Instructies

  • Smelt de melk chocolade au-bain-marie. Haal van het vuur af zodra deze gesmolten is en laat ongeveer 5 minuten afkoelen.
  • Doe in elke holte van een halve bol een volle theelepel gesmolten chocolade, gebruik een kwastje of de bolle kant van het lepeltje om het te verdelen. Zorg dat je goed tot de randjes gaat! Laat de halve bollen hard worden in de koelkast.
  • Haal ze dan voorzichtig uit de siliconenvorm. Vul 3 halve bollen met de cacao en de mini marshmellows.
  • Leg een bordje op een pannetje met heet water zodat deze warm wordt. Pak een lege halve bol en leg deze even met de open kant op het hete bordje. Plak hem dan op een volle halve bol zodat je een mooie bol krijgt. Herhaal met de overige.
    Tip: Eventueel kun je de randjes iets bijwerken door wat extra chocolade te smelten.
  • Smelt de pure chocolade au-bain-marie en drizzle deze over de bollen.
  • Doe een bol in een mok en overgiet met 200-250 ml hete melk.