Ga terug

Vegetarische bladerdeeghapjes met zoete aardappel en feta

Een heerlijk hapje!
Voorbereiding15 min
Bereiding40 min
Totale tijd55 min
Porties: 12 stuks

Ingrediƫnten

  • 450 g zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 40 g walnoten
  • 100 g feta
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 0.5 tl tijm
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1.5 el sesamzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Doe in een pan met ruim water en kook de aardappel gaar. Giet af en laat even uitwasemen. Doe terug in de pan en stamp tot puree.
  • Snipper de rode ui, hak de walnoten fijn en verkruimel de feta.
  • Meng de zoete aardappel met de rode ui, walnoten, feta, rozemarijn, tijm en een flinke snuf zout door elkaar.
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd het bladerdeeg van boven naar beneden doormidden en draai een kwartslag.
  • Verdeel het zoete aardappelmengsel over beide stukken bladerdeeg aan de lange onderkant. Blijf ongeveer 2 centimeter van de rand af. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op rond het mengsel.
  • Snijd elke rol in 6 stukken (of meer/minder afhankelijk van hoe groot jij je hapjes wilt maken) en leg ze op de bakplaat.
  • Klop het ei los, bestrijk hiermee de bladerdeeghapjes. Bestrooi met de sesamzaadjes.
  • Bak de hapjes 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.