Ga terug

Indonesische gehaktballetjes

Lekker als borrelhapje!
Voorbereiding15 min
Bereiding15 min
Totale tijd30 min
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 5 el paneermeel
  • 0.5 ei
  • 0.5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemalen gember
  • 0.5 tl laos
  • 0.5 tl sereh (citroengras)
  • 0.5 tl chili vlokken
  • 1.5 el ketjap manis
  • 0.5 el pindakaas
  • 1 snuf zout

Optioneel, om te serveren

  • 1 tl sesamzaad
  • 0.5 rode peper
  • Saté saus / chilisaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Snipper de ui en snij het teentje knoflook klein.
  • Meng alle ingredienten in een kom goed door elkaar. Draai kleine balletjes van het gehaktmengsel (ongeveer 3 cm doorsnee) en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de gehaktballetjes in 15-18 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Serveer de gehaktballetjes met sesamzaad/gesneden rode peper en saté/chilisaus.