Ga terug

Pompoen-wortelsoep met feta en pistache

Een heerlijke soep!
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Pompoen-wortelsoep

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g winterwortel
  • 350 g flespompoen
  • 0.5 tl garam masala specerijenmix (optioneel)
  • 750 ml groentebouillon
  • 85 ml kokosmelk

Garnering

  • 50 g feta
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 el pistache nootjes

Instructies

Pompoen-wortelsoep

  • Maak de ui en knoflook schoon en snijd beide in kleine stukjes. Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes. Schil de wortel en snijd ook deze in stukjes.
  • Verhit een soeppan op middel vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.
  • Voeg een snuf zout en de garam masala toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de pompoen en wortel toe, schep om en bak 2 minuten mee. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Draai zodra het kookt het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kokosmelk door de soep en proef of er wellicht nog wat zout/peper bij moet. Doe de deksel op de pan terwijl je de garnering maakt.

Garnering

  • Doe de feta en kokosmelk in je chopper/keukenmachine en mix tot een romige creme. (kan eventueel ook met de staafmixer)
  • Hak de pistache nootjes fijn.

Serveren

  • Serveer de soep met een swirl feta-creme en wat pistachenootjes.