Ga terug

Mexicaanse loaded fries

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding15 min
Bereiding10 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Pulled chicken

  • 1 kipfilet
  • 4 el tomato frito
  • 1 el picadillo specerijen
  • 1 snuf zout

Overige ingrediƫnten

  • 500 g friet
  • 1 vleestomaat
  • 130 g zwarte bonen
  • 70 g mais
  • 50 g geraspte kaas
  • 2 el zure room

Instructies

  • Kook de kipfilet gaar in een pan met water. Haal deze eruit en trek met 2 vorken uit elkaar.
  • Verhit een kleine koekepan en bak hierin de tomato frito met de picadillo specerijen en een snuf zout kort aan. Roer de pulled chicken er doorheen en zet het vuur uit.
  • Gaar de frietjes zoals aangegeven op de verpakking in je oven/airfryer/frietpan.
  • Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en laat de bonen en mais uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een bak of bakplaat klaar met een vel bakpapier. (Gebruik je de airfryer? Dan is 180 graden perfect. Voorverwarmen is niet nodig, bak dan wel de loaded fries zoals hieronder beschreven in 2 porties).
  • Verdeel de friet over het bakje/de bakplaat. Hier overheen de bonen, mais, tomaat en pulled chicken. Top af met de geraspte kaas.
  • Bak de loaded fries ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven/airfryer tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de Mexicaanse loaded fries met een lepel zure room.

Notities

Tip: Top de loaded fries voor het serveren af met wat fijngehakte peterselie of een bosuitje in dunne ringetjes gesneden.