Ga terug

Güveç- Turkse stoofpot

Boordevol smaak, heerlijk met bulgur of rijst!
Voorbereiding20 min
Bereiding4 uur
Totale tijd4 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g runder riblappen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 1.5 el kruidenazijn van Tromp & Rueb
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde munt
  • 1 el peterselie
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 tomaten
  • 325 ml water
  • 400 g aardappel
  • 6 groene Turkse pepers

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes van ongeveer 3-4 centimeter.
  • Verhit een klontje roomboter in een pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe met een snuf zout en peper en bak deze rondom bruin.
  • Maak de uien schoon en snijd in kwarten. Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg beide toe aan het vlees en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, kruidenazijn, paprikapoeder, munt, peterselie, tijm en gemalen komijn toe en ban 2 minuten mee.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze samen met het water toe aan de pan. Roer door, doe het deksel op de pan en laat circa 1,5-2 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
  • Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan.
  • Schraap de zaadjes uit de Turkse pepers en snijd in grove stukken. Voeg toe aan de pan, roer alles goed door en laat circa 2 uur stoven tot alles goed gaar is.

Notities

Tip: Deze Turkse stoofpot is overheerlijk met bulgur, rijst of Turks brood als bijgerecht. Serveer er eventueel ook nog wat Turkse yoghurt en verse peterselie bij.