Vega stamppot met knolselderij, erwten en dille
Een heerlijke maaltijd boordevol groenten!
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Totale tijd35 min
- 350 g aardappelen iets kruimig
- 320 g knolselderij
- 300 g diepvries erwten
- 20 g roomboter
- 1 scheutje melk
- 1 snuf zout en peper
- 5 takjes verse dille
- 2 vegetarische schnitzels
Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd in blokjes. Doe ze in een pan met water en kook ze gaar.
Kook ondertussen de erwten beetgaar. Hak de verse dille fijn.
Als de aardappelen bijna gaar zijn verhit dan een koekenpan met wat olijfolie. Bak hierin de vegetarische schnitzels.
Giet de aardappelen en knolselderij af, laat even uitwasemen en doe dan terug in de pan. Voeg de roomboter, melk en een snuf zout en peper toe. Stamp tot puree.
Voeg de helft van de erwten en alle dille toe. Stamp nog eens snel door. Schep er daarna de resterende erwten door.
Snijd de gebakken schnitzels in reepjes en serveer alles samen.