Ga terug

Vega stamppot met knolselderij, erwten en dille

Een heerlijke maaltijd boordevol groenten!
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 350 g aardappelen iets kruimig
  • 320 g knolselderij
  • 300 g diepvries erwten
  • 20 g roomboter
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuf zout en peper
  • 5 takjes verse dille
  • 2 vegetarische schnitzels

Instructies

  • Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd in blokjes. Doe ze in een pan met water en kook ze gaar.
  • Kook ondertussen de erwten beetgaar. Hak de verse dille fijn.
  • Als de aardappelen bijna gaar zijn verhit dan een koekenpan met wat olijfolie. Bak hierin de vegetarische schnitzels.
  • Giet de aardappelen en knolselderij af, laat even uitwasemen en doe dan terug in de pan. Voeg de roomboter, melk en een snuf zout en peper toe. Stamp tot puree.
  • Voeg de helft van de erwten en alle dille toe. Stamp nog eens snel door. Schep er daarna de resterende erwten door.
  • Snijd de gebakken schnitzels in reepjes en serveer alles samen.