Ga terug

Scones

Heerlijke zoete broodjes
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 4 stuks

Ingrediƫnten

  • 235 g zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 40 g roomboter koud
  • 35 g suiker + 1 el voor decoratie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 120 ml melk + 1 el extra

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng er het bakpoeder doorheen.
  • Voeg de koude roomboter in blokjes toe en wrijf met je handen tot een iets kruimelig geheel.
  • Voeg de suiker en het snufje zout toe en roer door.
  • Voeg de melk toe, roer door en kneed vervolgens tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 2 centimeter dikte, gebruik een vorm van circa 8 centimeter om 4 rondjes uit te steken (dit gaat niet in 1 keer, kneed en rol het deeg tussendoor weer uit). Leg de deegrondjes op de bakplaat.
  • Bestrijk de bovenkant van de broodjes met de melk en strooi er suiker overheen.
  • Bak de scones in circa 18-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.