Ga terug

Tomaten-venkelsoep

Boordevol groenten!
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 venkel
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 tl venkelzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 400 g tomatenblokjes blik
  • 0.75 L groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Maak de venkel, wortel, paprika, ui en knoflook schoon en snijd in grove stukken. Verdeel over de bakplaat.
  • Besprenkel met de olijfolie, venkelzaad en een goede snuf zout en peper. Bak de groenten 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Verhit een soeppan om middel vuur. Voeg de groenten en de tomatenblokjes toe en roer alles door. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat het dan 15-20 minuten zachtjes pruttelen, tot alle groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Proef en voeg eventueel nog een snufje zout of peper toe.

Notities

Tip: Extra lekker is om de soep te serveren met wat verse basilicum.