Ga terug

Turkse stoofpot met kip - Tavuk Güveç

Boordevol smaak!
Voorbereiding25 min
Bereiding1 uur 40 min
Totale tijd2 uur 5 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el granaatappel melassa
  • 1 tl harissa
  • 1 tl honing
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl munt gedroogd
  • 0.5 el peterselie gedroogd
  • 1 tl oregano gedroogd
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 0.5 tl paprika poeder
  • 700 ml kippenbouillon
  • 3 wortels
  • 200 g sperziebonen

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de kipfilet aan met een snuf zout en peper.
  • Voeg dan de ui toe en bak tot deze bijna glazig ziet.
  • Voeg tomatenpuree, harissa, komijnzaad en paprikapoeder toe en roer door, bak circa 2 minuten mee.
  • Dan mag de munt, peterselie, oregano en knoflook erbij. Bak 2 minuten mee terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de granaatappel melasse, honing en bouillon toe. Roer door en doe het deksel op de pan. Laat 1 uur zachtjes pruttelen op laag vuur.
  • Maak de wortels schoon en snijd in stukken. Voeg toe aan de pan, doe het deksel weer dicht.
  • Voeg na 15 minuten ook de sperziebonen toe, doe het deksel weer dicht en laat nog circa 15 minuten zachtjes pruttelen. Tot de groenten gaar zijn.