Ga terug

Aardbeien-cheesecake brood

Voorbereiding15 min
Rusttijd1 uur 30 min
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 120 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei eiwit en eigeel gescheiden
  • 4 g instant gist
  • 0.5 tl zout
  • 1 zakje vanille suiker
  • 230 g bloem
  • 4 el mascarpone
  • 5 el aardbeienjam

Instructies

  • Klop in een kom melk, zonnebloemolie en het eiwit door elkaar.
  • Doe de bloem, zout, suiker en gist in een andere kom en roer door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (niet plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken. (gebruik je een Kitchenaid, gebruik dan stand 3 om het deeg te kneden)
  • Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek/plasticfolie. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal dan het deeg uit de kom en druk de lucht eruit. Rol het deeg met een deegroller uit tot een rechthoekige plak.
  • Roer de mascarpone los en bestrijk hiermee de deeglap, blijf 1 centimeter van de zijkanten af. Verdeel vervolgens ook de aardbeienjam erover.
  • Bekleed een brood/cakevorm met een velletje bakpapier. Rol de deegplak op en leg deze in de vorm. Dek af en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • Meng het eigeel met een klein beetje olie. Smeer hiermee de bovenkant van het brood in.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden celsius (hetelucht). Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.