Ga terug

Mexicaanse ovenschotel met aardappelkroketjes

Op en top comfortfood
Voorbereiding20 min
Bereiding15 min
Totale tijd35 min
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 550 g aardappelkroketjes
  • 300 g gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 g tomato frito
  • 1 el picadillo specerijen
  • 140 g mais
  • 200 g kidneybonen
  • 85 g geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de aardappelkroketjes. Bak ze alvast 13 minuten voor. Ondertussen kun je chili con carne maken;
  • Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook alvast de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Laat de mais en kidneybonen uitlekken.
  • Verhit een koekenpan opp middelhoog vuur en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui bijna glazig ziet. Voeg dan de picadillo specerijen en paprika toe en bak even mee.
  • Voeg de tomato frito met een snuf zout en peper toe en bak circa 3 minuten mee. Schep er dan de mais en kidneybonen door en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
  • Schep de chili con carne in een ovenschaal, verdeel hier overheen de aardappelkroketjes en strooi er de geraspte kaas overheen. Bak 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.