Ga terug

Pecan-karamel koeken

Heerlijke grote koeken!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 12 koeken

Ingrediƫnten

  • 250 g bloem
  • 0,5 tl baking soda
  • 1 snuf zout
  • 120 g roomboter op kamertemperatuur
  • 110 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 0.5 tl vanille extract

Vulling

  • 100 g pecannoten
  • 110 g karamelblokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Zeef de bloem boven een kom en roer er de baking soda en een snuf zout doorheen.
  • Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en romig. Voeg aan het ei en vanille extract toe en mix goed door.
  • Voeg de bloem toe aan het botermengsel en kneed met je handen snel tot een soepel deeg. Zodra het gemengd is ook niet meer kneden.
  • Hak de pecannoten grof. Meng deze samen met de karamelblokjes door het deeg.
  • Schep met een ijslepel bollen deeg, rol deze tot een bal tussen je handen en druk plat. Leg op de bakplaat.
  • Zorg dat je genoeg ruimte om de koekjes hebt, ze worden namelijk groter in de oven. Eventueel bak je je koekjes in 2 keer (deed ik ook).
  • Bak de koekjes in 17-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Ze lijken nog wat zacht als ze net uit de oven komen, maar dat komt helemaal goed!
  • Haal ze uit de oven, laat 5 minuten staan op de bakplaat en laat ze daarna afkoelen op een rekje.