Ga terug

Chocolade-marshmallow koeken

Perfect bij een kopje koffie!
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 12 koeken

Ingrediƫnten

  • 260 g bloem
  • 0.5 tl baking soda
  • 1 snuf zout
  • 120 g roomboter op kamertemperatuur
  • 110 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 0.5 tl vanille extract

Vulling

  • 120 g pure chocolade
  • 60 g marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Zeef de bloem boven een kom en roer er de baking soda en een snuf zout doorheen.
  • Mix in een andere kom de boter met de suiker licht en romig. Voeg aan het botermengsel het ei en vanille extract toe en mix goed door.
  • Voeg de bloem toe aan het botermengsel en kneed met je handen snel tot een soepel deeg. Zodra het gemengd is ook niet meer kneden.
  • Hak de pure chocolade grof. Meng deze samen met de marshmallows door het deeg.
  • Schep met een ijslepel bollen deeg, rol deze tot een bal tussen je handen en druk plat. Leg op de bakplaat. Zorg dat je genoeg ruimte om de koekjes hebt, ze worden namelijk wat groter in de oven. Eventueel bak je je koekjes in 2 keer (deed ik ook).
  • Bak de koekjes in 17-20 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Ze lijken nog wat zacht als ze net uit de oven komen, maar dat komt helemaal goed!
  • Haal ze uit de oven, laat 5 minuten staan op de bakplaat en laat ze daarna afkoelen op een rekje.