Ga terug

Quiche met prei en feta

Voorbereiding15 min
Bereiding35 min
Totale tijd50 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 4 plakken deeg voor hartige taart ontdooid
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl oregano
  • 90 g feta
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 1 snuf zout en peper
  • 2 takjes verse peterselie optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht).
  • Snijd de knoflook fijn en de prei in halve ringen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie, bak hierin de prei tot deze zacht is. Voeg dan de knoflook en oregano toe en bak enkele minuten mee.
  • Klop de eieren los met de slagroom, voeg een snuf peper en zout toe en roer goed door.
  • Vet je bakvorm in met wat roomboter. Bekleed de bakvorm met het deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Schep de prei vulling over de bodem en verkruimel de feta erboven. Giet er het eimengsel overheen.
  • Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrooi eventueel net voor het serveren met wat verse peterselie.