Ga terug

Appel pannenkoeken

Overheerlijk als ontbijt!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Rusttijd15 min
Totale tijd40 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 el suiker
  • 165 ml karnemelk
  • 1 el zonnebloemolie
  • 85 g bloem
  • 1.25 tl baksoda
  • 2 appels
  • 1.5 tl kaneel

Instructies

  • Doe het ei met 1 el suiker in een mengkom en mix deze met de garde licht en luchtig.
  • Voeg de karnemelk en de olie toe en mix goed door.
  • Meng in een andere kom bloem, baking soda en 1 el suiker door elkaar. Voeg toe aan het eimengsel en gebruik een mix met de garde goed door.
  • Laat het beslag even een kwartiertje rusten.
  • Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Doe deze in een schaal, voeg de kaneel toe en hussel goed om (zodat elke appel een laagje kaneel heeft).
  • Verhit een koekenpan met anti aanbaklaag op middelhoog vuur zonder olie/boter.
  • Haal een appelring door het beslag zodat deze helemaal bedekt is. Leg deze in de pan en bak tot je ziet dat het beslag tot ongeveer halverwege gaar is. Draai om en bak nog even.
  • Herhaal tot alle appelringen op zijn.