Ga terug

Wraps met gefrituurde kip en rauwkostsalade

Deze combinatie is hemels!
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Rusttijd30 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Gefrituurde kip

  • 300 g kipfilet
  • 300 ml karnemelk
  • 0.5 el zout
  • 2 tl suiker
  • 50 ml sojasaus
  • 1 el peterselie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 snuf peper
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 70 g bloem
  • 120 g panko
  • 1 ltr zonnebloemolie om te frituren

Rauwkostsalade

  • 200 g gemengde rauwkost
  • 1 kleine appel
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 el water
  • 1 snuf zout
  • 1 tl oregano

En verder

  • 9 kleine Tortilla’s
  • 1 limoen
  • 2 el jalapenos
  • 3 takjes verse peterselie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Meng in een kommetje zout, suiker, peterselie, peper en 1 tl paprikapoeder door elkaar. Meng in een andere kom de karnemelk en sojasaus door elkaar. Voeg beide samen en mix goed door.
  • Doe de kip bij de marinade en schep door. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (max 2 uur).
  • Neem 90 ml (6 el) van de marinade en mix dit met de eieren.
  • Neem een tweede kom en meng hierin bloem, een flinke snuf zout, 1 tl paprikapoeder en maïzena. Doe de panko in een derde kom.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan.
  • Schep met een vork de kip uit de marinade, laat goed uitlekken.
  • Haal het door de kom met bloem, vervolgens het ei en als laatste de panko (zorg elke keer dat het stuk kip helemaal bedekt is).
  • Maak zo 5-6 stukken en frituur deze tegelijk in de pan. Ongeveer 3 a 4 minuten per kant, afhankelijk van hoe groot je stukken kip zijn.
  • Herhaal deze stappen tot alle kip gefrituurd is.
  • Meng de rauwkost met de appel in stukjes en de overige ingrediënten. Verwarm de tortilla’s. Snijd partjes van de limoen.
  • Serveer alles samen.

Notities

Tip: Maak je de gefrituurde kip iets van te voren klaar? Opwarmen gaat het beste in de oven; op een rekje en dan voor 10 minuten op 180 graden Celsius.