Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat klaar.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de ui, knoflook en picadillo specerijen toe aan het gehakt en bak tot de ui glazig ziet.
Voeg beide paprika’s toe en bak circa 2 minuten mee. Roer dan de milde taco saus en de zwarte bonen erdoor en verwarm een minuut mee.
Leg 4 wraps op de bakplaat, zodat ze elkaar overlappen. Leg de 5’de wrap in het midden.
Verdeel de helft van de geraspte kaas, in een vierkante vorm over de wraps (blijf ongeveer 10 cm van de zijkanten af). Schep hierop het gehaktmengsel en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Klap de zijkanten van de wraps over de vulling, het makkelijkste is om deze vast te zetten met prikkers zodat het blijft zitten. Dek de bovenkant af met de laatste wrap.
Zet er tweede bakplaat (of ovenschaal op) zodat de quesadilla gesloten blijft in de oven.
Bak de quesadilla 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Schep ondertussen de Jalapeños, guacamole dip, salsa tortilla dip en zure room in bakjes. Hak de verse peterselie grof.
Haal de quesadilla uit de oven, haal meteen de prikker eruit (als je die gebruikt hebt). Gebruik een schaal of bakplaat om de quesadilla om te draaien.
Snijd de quesadilla in 8 stukken en serveer deze met de bijgerechten.