Ga terug

Turks gehaktpannetje met groenten

Een heerlijke maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g wortel
  • 250 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl tijm
  • 1 snuf zout en peper
  • 240 g erwten diepvries
  • 200 g tomatenblokjes blik
  • 0.4 l runderbouillon

Instructies

  • Maak de uien schoon en snijd in grove stukken. Maak de wortels schoon en snijd in halve plakken. Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
  • Verhit olijfolie in een pan en rul hierin het gehakt. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak circa 10 minuten mee, blijf regelmatig roeren.
  • Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, komijnzaad, tijm en een flinke snuf zout en peper toe. Roer goed door en bak circa 2 minuten aan.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon en erwten toe, breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat alles ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.

Notities

Tip: Deze maaltijd is het lekkerste met Turkse rijst.