Ga terug

Cupcakes met aardbeien en kokos

Heerlijke zoete lekkernijen!
Voorbereiding20 min
Bereiding22 min
Totale tijd42 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 90 g roomboter op kamertemperatuur
  • 80 g suiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 snufje zout
  • 4 aardbeien

Topping

  • 25 g Enchanted cream
  • 2 el melk
  • 1 kneepje roze kleurstof
  • 0.25 citroen uitgeperst
  • 25 g kokosrasp
  • 3 aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Zet een muffinblik met bakpapiertjes klaar.
  • Mix de roomboter en suiker licht en romig.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot ze goed zijn opgenomen. Mix vervolgens het vanille extra erdoor.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel en zout door het beslag tot deze helemaal zijn opgenomen.
  • Bak de cupcakes in circa 22 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ze compleet afkoelen.
  • Snijd de aardbeien in kleine blokjes. Haal met een appelboor het middelste uit de cupcakes en vul dit met de aardbeienstukjes.
  • Meng de enchanted cream zoals aangegeven op de verpakking met de melk, kleur deze met de roze kleurstof. Doe in een spuitzak met rond spuitmondje en spuit ronde toeven op de cupcakes.
  • Haal de cupcakes 1 voor 1 door de kokosrasp zodat de crème bedekt is met kokos. Garneer met een halve aardbei.