Ga terug

Koffie brownies met karamel en chocolade

Brownies 3.0
Voorbereiding15 min
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 15 min
Porties: 12 personen

Ingrediƫnten

Koffie brownie

  • 150 g roomboter
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g suiker
  • 110 g donkere basterdsuiker
  • 1 snuf zout
  • 160 g bloem
  • 40 ml espresso
  • 4 eieren

Karamel

  • 55 g roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram
  • 2.5 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract

Noten

  • 150 g walnoten

Chocolade

  • 240 g pure chocolade
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 40 g witte chocolade

Instructies

Koffie brownie

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Bekleed een rechthoekige schaal met bakpapier, of vet goed in met boter.
  • Smelt de boter en chocolade in een pan met dikke bodem, blijf regelmatig roeren.
  • Haal de pan van het vuur en meng de suikers er goed doorheen. Spatel dan de bloem en het snufje zout er doorheen.
  • Meng nu 1 voor 1 de eieren door het beslag. Meng er vervolgens de espresso doorheen.
  • Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in het midden van de voorverwarmde oven 30 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Karamel

  • Doe alle ingrediĆ«nten voor de karamel samen in een steelpannetje op laag-middel vuur.
  • Blijf goed roeren met een spatel terwijl je het mengsel langzaam aan de kook brengt. Als het mengsel dik is is de karamel klaar. (durf je het aan, laat de karamel dan nog net wat langer bubbelen, juist dat licht verbrandde geeft een heerlijke smaak!)
  • Giet de karamel op de brownie en gebruik de bolle kant van een lepel (of een paletmes) om de karamel te verdelen.
  • Verdeel de walnoten erover en druk zachtjes in de karamel.

Chocolade

  • Smelt de pure chocolade met de zonnebloemolie en de witte chocolade au-bain-marie.
  • Schenk de pure chocolade over de karamel laag, zorg dat alles bedekt is.
  • Doe de witte chocolade in een spuitzak en trek lange banen over de pure chocolade. Gebruik een prikker om er een mooi patroontje in te maken.
  • Laat de chocolade helemaal hard worden, bijvoorbeeld in de koelkast.
  • Snijd de brownie in blokken en serveer!