Ga terug

Kumpir

Een overheerlijke Turkse maaltijd!
Voorbereiding1 uur 25 min
Bereiding10 min
Totale tijd1 uur 35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Gepofte aardappel

  • 2 grote aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 40 g roomboter
  • 60 g geraspte kaas

Toppings

  • 100 g mais
  • 3 augurken
  • 2 tomaten
  • 100 g geraspte wortel
  • 2.5 el zwarte olijven
  • 3 el Turkse yoghurt
  • 4 plakjes JalapeƱos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Leg 2 velletjes aluminiumfolie klaar.
  • Boen de aardappels goed schoon en droog ze af. Leg ze vervolgens op de aluminiumfolie, prik ze rondom in met een vork en giet er de olijfolie overheen. Pak ze in.
  • Pof de aardappel is 75 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. (tijd kan verschillen bij kleinere/grote aardappels, kijk na een uur even hoe gaar ze al zijn of dat ze nog nodig hebben. Ze moeten goed zacht zijn)
  • Laat de mais en olijven uitlekken, snijd de tomaat in stukjes en de augurken in plakjes.
  • Haal de aardappels uit de oven. Snijd ze in de lengte in en gebruik een vork om de aardappel los te roeren (laat de schil hierbij zoveel mogelijk intact). Voeg de boter, kaas en een flinke snuf zout en peper toe en roer alles goed door.
  • Serveer de aardappels met de toppings in kommetjes zodat iedereen zelf de aardappel kan vullen.