Ga terug

IJswafels met chocolade

Heerlijk genieten!
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 porties koffie roomijs
  • 4 zachte rechthoekige wafels
  • 100 g pure chocolade

Instructies

  • Haal het ijs ongeveer 15 minuten voordat je begint uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.
  • Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
  • Snijd de wafels doormidden. Schep een portie ijs op een halve wafel en verdeel het, sluit af met de andere helft en doop in de pure chocolade.
  • Herhaal met de overige wafels. Leg daarna de wafels weer even 30 minuten in de vriezer zodat het ijs weer wat harder wordt.

Notities

Tip: Wil je je ijswafels nog lekkerder maken? Eerst in de chocolade dopen en dan in gehakte hazelnoten is extra lekker!