Ga terug

Stoofvlees met koffie en Guinness

Overheerlijk en smaakvol stoofvlees
Voorbereiding20 min
Bereiding6 uur
Totale tijd6 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 20 g roomboter
  • 700 g runder riblappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el zwolsche stoof specerijenmix
  • 2 stuks winterpeen
  • 320 g Amsterdamse uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blik Guinness
  • 60 ml espresso
  • 1.5 el suiker

Instructies

  • Snijd het rundvlees in stukken van ongeveer 2 centimeter.
  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem, doe het vlees erin en bestrooi met een flinke snuf zout en peper. Bak het rondom bruin aan.
  • Maak ondertussen de uien en knoflook schoon, snijd de ui in halve maantjes en de knoflook in stukjes. Voeg toe aan het vlees en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de zwolsche stoof specerijen toe en bak 4 minuten mee.
  • Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken.
  • Voeg de winterpeen, Amsterdamse uien, Guinness, koffie, suiker en laurierblaadjes toe. Voeg water toe tot het vlees net onder staat. Breng aan de kook en draai dan het vuur helemaal klein. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 5-6 uur zachtjes stoven.
  • De stoof is klaar als het vlees uitelkaar valt als je er een vork in prikt.