Ga terug

Italiaanse trifle in weckpotjes

Een overheerlijk nagerecht
Voorbereiding20 min
Bereiding15 min
Totale tijd35 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Ingredienten tiramisu-mousse

  • 250 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 4 el suiker

Ingredienten mango puree

  • 1 mango
  • 1 el suiker
  • 2.5 el water

Ingredienten

  • 70 g cantuccini
  • 10 aardbeien

Instructies

  • Snijd de pit uit de mango en de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe de mango met de suiker en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen (regelmatig roeren) tot de mango zacht is.
  • Gebruik een staafmixer om de mango tot een grove puree te maken. Laat helemaal afkoelen.
  • Klop de mascarpone met een handmixer los Voeg de slagroom en suiker toe en klop tot een mousse. Schep in een spuitzak en leg in de koelkast.
  • Hak de cantuccini in grove stukken. Snijd de aardbeien in stukken.
  • Zet de weckpotjes klaar en vul ze in deze volgorde: tiramisu-mousse, mango puree, aardbeien, cantuccini. Herhaal dit en eindig met een laagje tiramisu mousse.
  • Draai de weckpotjes dicht en bewaar ze koel tot het moment van serveren.
  • Eventueel kun je ze voor het serveren nog garneren met een extra koekje en vers fruit.

Notities

Tip: Extra lekker maken? Schaaf er wat chocolade overheen!