Ga terug

Zomerse minestronesoep

Heerlijk en makkelijk om te maken
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 winterpeen
  • 0.5 el Italiaanse kruiden
  • 0.5 courgette
  • 150 g sperziebonen
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1.5 ltr groentebouillon
  • 150 g tortellini, kaas

Instructies

  • Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Verhit olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij en wortel 5 minuten aan. Blijf regelmatig roeren.
  • Snijd de courgette in stukjes en de sperziebonen in stukken van ongeveer 2 centimeter.
  • Voeg de italiaanse kruiden, courgette en sperziebonen toe aan de pan en roer goed door. Bak een minuutje mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe en breng de soep langzaam aan de kook. Draai het vuur laag zodra deze kookt en voeg dan de tortellini toe.
  • Laat de soep circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot alle groenten en de tortellini gaar zijn.