Ga terug

Meerzaden crackers

Heerlijk bij ontbijt of lunch
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 100 g boekweitmeel
  • 75 g amandelmeel
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaad
  • 100 ml water
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Doe boekweitmeel, amandelmeel, lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad in een kom, meng goed. Voeg het water en zout toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot het deeg zo’n 2 á 3 mm dik is. Bestrijk het deeg met een klein beetje water en strooi er nog wat extra lijnzaad, zonnebloempitten en sesamzaad over. Druk goed aan
  • Snij de crackers alvast in stukken en prik er met een satéprikker een paar gaatjes in, dan blijven de crackers mooi plat tijdens het bakken.
  • Bak de crackers in 20 á 25 minuten bruin en knapperig.
  • Laat de crackers goed afkoelen, dan worden ze nog knapperiger. Bewaar de afgekoelde crackers in een luchtdichte trommel.