Ga terug

Boterkoek met pistache

Heerlijkheid voor bij de koffie/thee
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Totale tijd45 min
Porties: 12 personen

Ingrediƫnten

  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 4 g vanille suiker
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 50 g pistache noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht). Vet een ronde vorm van circa 20 cm in met boter.
  • Mix de roomboter met de suiker en de vanille suiker licht en romig.
  • Voeg 1 ei toe en meng goed door.
  • Zeef de bloem erboven en mix alles goed.
  • Hak de pistache noten grof en spatel door het beslag.
  • Schep het beslag in de vorm en verdeel dit gelijkmatig (een siliconen spatel werkt hiervoor perfect).
  • Klop het tweede ei los en bestrijk hiermee de bovenkant van de boterkoek. Gebruik een vork om er lijntjes in te trekken.
  • Bak de boterkoek in 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de boterkoek na het bakken afkoelen voordat je het in stukken snijdt.