Ga terug

Couscoussalade met groenten en feta

Boordevol smaak!
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

Salade

  • 240 g couscous
  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 30 g amandelschaafsel
  • 50 g feta

Peterselie dressing

  • 15 g verse peterselie
  • 5 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Breng een pannetje met water aan de kook en kook ze hierin beetgaar.
  • Maak de paprika's schoon en snijd in dunne reepjes.
  • Verhit een koekenpan (zonder olie/boter) en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin.
  • Voor de dressing: doe de peterselie, olijfolie en een snuf zout in de keukenmachine. Pers hierboven de citroen uit en mix alles tot een gladde dressing.
  • Schep alle groenten door de couscous en breng op smaak met een snuf zout en peper. Schep op een grote schaal of op bordjes.
  • Bestrooi met amandelschaafsel en de verkruimelde feta. Serveer de dressing er apart bij.