Ga terug

Geroosterde aubergine salade

Een heerlijk bijgerecht
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 0.5 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tomaat
  • 5 g verse peterselie
  • 0.5 tl chili vlokken of meer/minder naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Snij de aubergine doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Besprenkel met de olijfolie en een flinke snuf zout en peper. Rooster de aubergine in circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze zacht zijn. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg dan de tomatenpuree en tomaat toe en roer door. Breng op smaak met de chili vlokken.
  • Haal de aubergine uit de oven en snijd deze in gelijke kleine blokjes. Schep door het groentemengsel.
  • Hak de verse peterselie fijn, roer door het groentemengsel en serveer direct.