Ga terug

Chocolade broodjes

Voorbereiding20 min
Bereiding20 min
Rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 40 min
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 55 ml melk
  • 55 ml water
  • 55 ml zonnebloemolie
  • 4 g instant gist
  • 1 ei eiwit en eigeel gescheiden
  • 0.5 tl zout
  • 1 el suiker
  • 220 g bloem
  • 100 g pure chocolade
  • 0.5 el olijfolie voor de afwerking

Instructies

  • Meng in een grote kom melk, water, olie en eiwit met een garde goed door elkaar. Meng in een andere kom bloem, zout, suiker en instant gist door elkaar.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en kneed in 10 minuten tot een zacht (iets plakkerig) deeg. Kneed net zo lang tot je een mooi vliesje kunt trekken.
  • Vet een grote kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek of folie. Laat het deeg rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is.
  • Haal het deeg uit de kom, kneed even door en verdeel in 8 gelijke bolletjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Pak een bolletje deeg en rol het met de deegroller uit tot een dunne ovaal. Leg in het midden 2 blokjes pure chocolade en vouw het deeg goed dicht. Leg met de naad naar beneden op de bakplaat.
    Herhaal met het overige deeg/chocolade.
  • Klop het eigeel los met de olijfolie en bestrijk hiermee de broodjes.
  • Bak de broodjes in 17-20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven.