Ga terug

Aardappelpuree met verse kruiden

Een onwijs lekker (en feestelijk) bijgerecht
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 50 g roomboter
  • 3.5 el melk
  • 8 g dille
  • 8 g peterselie
  • 6 g bieslook
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Doe de aardappels in een pan met water en kook ze gaar. Giet af en laat even uitwasemen.
  • Hak de helft van alle verse kruiden grof en de andere helft fijn.
  • Doe de aardappels terug in de pan en voeg de roomboter en melk toe. Stamp tot een romige puree.
  • Voeg dan de verse kruiden en een flinke snuf zout en peper toe en schep door de puree.