Ga terug

Turkse gehaktstoof met bonen en courgette

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding10 min
Bereiding45 min
Totale tijd55 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 tl gemalen komijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 200 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 6 g verse peterselie
  • 1 courgette
  • 150 g bonen uit blik/glas
  • 250 ml runderbouillon

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook en specerijen toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg het gehakt toe en bak dit gaar.
  • Hak de peterselie fijn. Voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de courgette in de lengte doormidden en in blokjes. Voeg toe aan de pan.
  • Voeg de runderbouillon toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na 20 minuten de bonen toe zodat deze meegaren.
  • Serveer de rundergehaktstoof met rijst, brood of aardappelen. Een frisse salade is er ook heerlijk bij.