Ga terug

Kabeljauw met citrusvruchten en venkel

Het perfecte gerecht met kabeljauw!
Voorbereiding10 min
Bereiding45 min
Totale tijd55 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 stuks venkel
  • 0.5 limoen
  • 0.5 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 0.5 grapefruit
  • 3 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 400 g kabeljauw

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 145 graden Celsius. Zet een grote ovenschaal klaar.
  • Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakken. Verdeel over de ovenschaal.
  • Snijd de limoen en citroen in partjes en de sinaasappel en grapefruit in plakken. Verdeel over en tussen de venkel.
  • Besprenkel met 2 el olijfolie en een flinke snuf zout en peper.
  • Rooster de venkel en citrusvruchten 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Snijd de kabeljauw in stukken. Besprenkel met 1 el olijfolie en een snuf zout en peper.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de kabeljauw er over.
  • Zet de ovenschaal terug in de oven en laat circa 30 minuten garen (of tot de kabeljauw mooi gaar is).