Ga terug

Aardappeltortilla met gerookte zalm

Een heerlijk hapje bij de borrel
Voorbereiding12 min
Bereiding30 min
Totale tijd42 min
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

Aardappeltortilla

  • 450 g aardappeltjes (voorgekookt)
  • 5 eieren
  • 50 ml melk
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt

Garnering

  • 200 g gerookte zalm
  • 3 el creme fraiche
  • 1 handje verse bieslook

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht). Bekleed een rechthoekige ovenschaal met een vel bakpapier.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de aardappeltjes kort voor, tot ze goudbruin zijn. Schep ze in de ovenschaal.
  • Klop de eieren, melk en gedroogde tijm los. Voeg een snuf zout en peper toe en roer goed door. Schenk het ei-mengsel over de aardappeltjes en strooi er de parmezaanse kaas overheen.
  • Bak de tortilla circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot het ei gestold is.
  • Laat de tortilla afkoelen tot deze lauw-warm is.
  • Doe de creme fraiche in een spuitzakje (of boterhamzakje waar je een hoekje vanaf knipt) en snijd de bieslook in stukjes.
  • Snijd de tortilla in vierkantjes. Garneer elk stukje met wat gerookte zalm, enkele toefjes crème fraiche en garneer met de bieslook.