Ga terug

Bananensplit donuts

De perfecte zoete combinatie
Voorbereiding20 min
Bereiding40 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4 stuks

Ingrediƫnten

Donuts

  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Vulling & decoratie

  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 bananen
  • 100 g pure chocolade
  • 2 el discodip

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet een donutvorm klaar en vet deze iets in.
  • Klop de roomboter licht en luchtig. Voeg de suiker toe en mix deze goed door.
  • Voeg 1 ei toe, mix goed door en mix er vervolgens het tweede ei door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel door het beslag heen. Schep het beslag in een spuitzak en vul de donutvorm (4 stuks).
  • Bak de donuts in circa 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Haal dan uit de oven en laat compleet afkoelen.
  • Klop de slagroom op met de suiker en doe deze in een spuitzak met kartelmondje. Snijd de bananen in plakjes. Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
  • Snijd de donuts doormidden, vul met de slagroom en verdeel de banaan erover.
  • Besprenkel de bovenkant van de donuts met de chocolade en de discodip. Eventueel maak je er nog een toef slagroom op met een plakje banaan.