Ga terug

Bananenbrood met kaneel en havermout

Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje
Voorbereiding10 min
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 1 brood

Ingrediƫnten

Ingredienten bananenbrood

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 2.5 el honing
  • 150 g havermout
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 75 g pecannoten

Ingredienten garnering

  • 1 banaan
  • 2 el havermout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden celcius (hetelucht). Vet een cakeblik in en bekleed met een velletje bakpapier.
  • Doe de bananen en de eieren in de keukenmachine (of blender) en mix tot een gladde massa. Voeg de kaneel en honing toe en mix er doorheen.
  • Voeg havermout, bakpoeder en een snuf zout toe en mix tot de havermoutvlokken bijna fijn zijn.
  • Hak de pecannoten en schep door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de cakevorm. Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg op de cake, bestrooi met de havermoutvlokken.
  • Bak het bananenbrood circa 45-60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin en gaar is.
  • Laat even afkoelen op een rooster voor je het in plakken snijdt.