Ga terug

Chocoladetaart met koffie

Ultiem genieten!
Voorbereiding30 min
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Porties: 12 personen

Ingrediƫnten

Cake

  • 165 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 50 g cacao
  • 200 g suiker
  • 135 g roomboter gesmolten en afgekoeld
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 ml sterke koffie afgekoeld

Frosting

  • 250 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200 g roomkaas op kamertemperatuur
  • 200 g poedersuiker
  • 170 g melk chocolade

Decoratie

  • kokosrasp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Zet een rond bakblik klaar van circa 18 cm. Vet deze in.
  • Meng in een kom bakmeel, zout en cacao door elkaar.
  • Mix in een tweede kom suiker, boter en olie licht en luchtig. Voeg de eieren toe en mix goed door. Schenk de koffie erbij en meng goed door.
  • Voeg de droge bij de natte ingredienten en meng snel door een egaal beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de topping.

Frosting (deze kun je vast maken en bewaren in de koelkast)

  • Smelt de melk chocolade au-bain-marie en laat afkoelen (deze is genoeg afgekoeld als je deze moet toevoegen straks).
  • Klop de roomboter in circa 10 minuten licht en luchtig. Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en mix er goed doorheen. Voeg dan de melk chocolade toe en meng snel door de frosting. Zet de frosting in de koelkast voordat je verder gaat met de garnering van de taart.

Taart maken

  • Snijd de chocoladecake doormidden.
  • Schep een deel van de frosting op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste laag erop (ik doe dit altijd met de bolle kant naar beneden, zodat ik dalijk een vlakke taart heb). Druk iets aan.
  • Besmeer de bovenkant en zijkanten met de frosting.
  • Garneer de taart met kokosrasp en eventueel (kerst)snoep naar smaak/keuze.